volg ons
Facebook

45 jaar Wijkvereniging Bergerhof

Alweer 45 jaar zet de Alkmaarse wijkvereniging Bergerhof zich in voor leefbaarheid in haar buurt, met, door en voor de bewoners.

Op zaterdag 14 juli werd daarom een uitgebreid verjaardagsfeest gevierd bij thuishonk De Eendracht met sportieve-, culturele- en kinderactiviteiten.

De dag begon om 12:00 uur met koffie en thee, waarna van 13:00 tot 17:30 uur de finale van het volleybaltoernooi plaatsvond. De wedstrijden werden muzikaal opgevrolijkt door de bluegrass band The tall, fat and the Ugly. Vanaf 15:00 uur opende de foodtruck van De Kookmuts en vanaf 18:00 traden afwisselend Alfons Okie en The Happy Accidents op. Om 22:00 uur eindigde het buitenprogramma, maar binnen werd nog anderhalf uur door gefeest.

Hoe het begon...

"Het begon allemaal in maart 1973 met de oprichting van de vereniging en het vaststellen van de doelstelling: ‘De vereniging stelt zich ten doel de culturele, maatschappelijke en creatieve belangen van haar leden en van de buurtbewoners in het algemeen te behartigen, zulks ter verbetering van het leef- en woonklimaat in de wijk Bergerhof’. Al snel stonden we in de krant met onze eerste opruimactie in de wijk. Elke maand werd er een gezelligheidsavond georganiseerd, eerst in een zaaltje van de Pius-X kerk en later in het voormalig schooltje, nu buurthuis (sinds 1981)."

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn