volg ons
Facebook

Victoriefonds Cultuurprijs Letteren

Cultuurprijs Letteren naar

Barry Smit

‘Barry Smit maakt de belofte - zoals zijn debuutroman 'Om het nu' zich laat lezen - meer dan waar. Hij beheerst het misdaadgenre inmiddels tot in de puntjes en weet dat naar een hoog literair niveau te tillen’, aldus juryvoorzitter Hetty Hafkamp. De in Alkmaar woonachtige Smit ontving de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Letteren – 2.500 euro - tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ruïnekerk in Bergen. Schrijvers Gerda Blees (‘een groeibriljant’) en Saskia Stehouwer (‘dichter pur sang’) maakten ook kans op de prijs.

Ozan Aydogan ontvangt Rabobank Jong Talent Prijs
De eveneens uit Alkmaar afkomstige Ozan Aydogan (1993) ontving tijdens deze middag de Rabobank Jong Talentprijs. De jury schreef zijn passies acteren en schrijven, als ‘twee schepen waarmee hij zichzelf, de wereld en ons allemaal meeneemt naar de verre uithoeken van zijn verbeelding in de hoop licht te werpen op alles wat nooit is geweest maar vandaag worden kan.’

Kijk voor meer foto's van de uitreiking op de Facebookpagina van de Victoriefonds Cultuurprijs

Slotevenement Cultuurprijs op 11 november in De Vest

Op 11 november vindt het slotevenement van de cultuurprijs editie 2018 plaats met de uitreiking van de categorieprijs Podiumkunsten. De genomineerden zijn drummer Han Bennink, luitist en dirigent Mike Fentross en singer-songwriter Paul de Munnik. De drie treden die middag ook op in Taqa Theater De Vest, wat een boeiende en gevarieerde muzikale middag oplevert. Op 11 november wordt ook de Alkmaarsche Courant Publieksprijs uitgereikt. Alle negen genomineerde kunstenaars, schrijvers en muzikanten komen in aanmerking voor deze prijs. Stemmen kan van 20 oktober tot en met 8 november via de website van de krant.

Een gratis toegangsbewijs reserveren kan via www.victoriefondscultuurprijs.nl.

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn