volg ons
Facebook

Zalige Kerstvlucht

Zalige Kerstvlucht is terug van weggeweest! Op maandag 24 december beleef je hier weer een wonderlijke Kerstavond. Vanaf 20:00 staan de deuren wijd open voor iedereen die zin heeft in een fijn feest, een lekker soepje en onverwachte ontmoetingen.

Tijdens Zalige Kerstvlucht ontmoeten mensen uit alle lagen van de Alkmaarse samenleving elkaar in een warme ambiance vol theater en muziek. Dit jaar is de HAL omgebouwd tot een kleurrijk plein met woonwagens en tenten, scheerlijnen en in de wind wapperende waslijnen vol intimiteiten. Droombeelden zweven door de ruimte en mengen zich met echte mensen die samenkruipen bij een verhalenverteller of een zangeres. In de loop van de avond eindigend met dans en muziek die iedereen samenbrengt. De HAL als grote daklozenopvang, waarin iedereen even rijk en even arm is.

In de voorbereiding wordt samengewerkt met organisaties als DNO doen en de Brijder. Beide organisaties helpen kwetsbare en/of verslaafde mensen die dakloos zijn of dreigen te worden. Via de Brijder en DNO Doen worden daklozen en mensen die eenzaam zijn uitgenodigd te komen.

Met de €10,- die de bezoeker betaalt voor een toegangskaartje voor Zalige Kerstvlucht, sponsort hij meteen de entree voor iemand die niet genoeg geld heeft. Zo maken de bezoekers het samen mogelijk dat het een Kerstfeest wordt voor iedereen.

Je kaartje voor jezelf en de onbekende ander koop je via www.hal25.nl. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.

"“Mensen vragen zich misschien af wat zij zelf kunnen doen aan het probleem van de daklozenopvang. Ach, het begint toch met iemand menselijk te behandelen, door bijvoorbeeld samen kerst te vieren.”"

Plien Kok, al 20 jaar werkzaam bij de Brijder

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn