volg ons
Facebook

Nalatenschap en periodieke giften

Erfenis of legaat

U kunt er voor kiezen om de Stichting Victoriefonds Alkmaar een erfenis of legaat toe te kennen. Bij een legaat laat u ons een goed na, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Als u Stichting Victoriefonds Alkmaar benoemt als erfgenaam, bepaalt u zelf voor welk percentage het Victoriefonds in uw nalatenschap deelt. Een notaris kan uw testament opmaken en in overleg helemaal naar uw wensen aanpassen. Het Victoriefonds hoeft geen erfbelasting te betalen, omdat we een ANBI-stichting zijn. Uw geld wordt dus 100% ingezet om de plannen van Alkmaarders mogelijk te maken. Let u op de officiële tenaamstelling?

Stichting Victoriefonds Alkmaar
Jan van Scorelpark 17
IBAN: NL17 RABO 0101 4733 89
BIC: RABONL2U
KvK-nr : 37113962

Periodieke giften

Gewone giften aan het Victoriefonds zijn aftrekbaar voor de belasting, er geldt echter wel een drempelbedrag en een maximum. Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of maximaal aftrekbaar bedrag. Via deze link kan een “Overeenkomst Periodieke gift in geld” worden uitgeprint, één exemplaar voor de schenker, één voor de ontvanger. Als beide partijen hebben getekend dan is de gift 100% aftrekbaar voor de belasting, zonder tussenkomst van een notaris, zoals dat voor 2014 wel moest.

Natuurlijk kunt u ook doneren. Dat kan heel eenvoudig op deze pagina, per iDeal of machtiging. Door veranderingen in de wet of in uw eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld is. Doe de testamenttest en zie direct of uw erfenis goed geregeld is.

Doe de test