volg ons
Facebook

Muziektheaterproductie Op Stap

Het project

Tijdens de kinderboekenweek van 2014 (2 t/m 12 oktober) gaf Jeugdtheatergezelschap Unieke Zaken  voorstellen in de verschillende vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard aan kinderen van basisscholen. Unieke Zaken maakt theatervoorstellingen voor de jeugd en staat onder leiding van artistiek leiders Peter Bolten en Mirjam Morsch.

“We willen dat kinderen zich in onze voorstellingen kunnen herkennen. Daarom kozen we om DE AVONTUREN VAN AARDJE STAPPER uit 1951 van de Poolse schrijver Stefan Themerson (1910-1988) te bewerken tot script, vertelt Peter Bolten. “Dit boek behandelt op speelse en ontwapenende wijze thema’s als identiteit, vrijheid, waardigheid en fatsoen: zeer actuele thema’s vandaag de dag.”

Samenwerking

Ieder jaar maakt Unieke Zaken een voorstelling in samenwerking met een andere Alkmaarse cultuurinstelling. In 2014 gebeurde dit dus samen met de bieb. De artistieke invulling was van de hand van Unieke Zaken en de bibliotheek deed de productie.

Financiering

Unieke Zaken ontvangt een subsidie van het Fonds voor Podiumkunsten en de gemeente Alkmaar. Voor dit project droeg de bibliotheek bij en om de begroting rond te krijgen droeg het Victoriefonds bij voor €3.000,-.

Opbrengst in cijfers

De schoolvoorstellen trokken 1.001 bezoekers en de openbare voorstellingen 178. In totaal hebben 1.179 kinderen de voorstelling gezien.

 

Zelf een project indienen >

"Het eerste wat hij riep toen de voorstelling was afgelopen was MEER! En dat na 45 minuten aandachtig gekeken en geluisterd te hebben. Dank jullie wel! Hij heeft het thuis nog 2 maal na verteld aan papa en oma."

Ouder van een jonge toeschouwer

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn