volg ons
Facebook

Brugtheaterfestival

Het project

‘Theatermakers doen het met heel hun hart en dat proef je aan de voorstellingen. Door de laagdrempeligheid is de sfeer spontaan en relaxt’, schetst Daniëlle Koelemij de sfeer van het BrugTheaterFestival. Ze is als cultuuraanjager bij Artiance onder andere belast met de fondsenwerving van het festival.

Het festival wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. ‘Brug’ omdat het gaat om theater in 12 cafés en horecagelegenheden op de Platte Stenenbrug. ‘We willen aan de ene kant jonge makers een kans geven, een podium bieden, en aan de andere kant mensen die niet zo snel naar het theater gaan kennis laten maken met deze kunstvorm’, zegt Daniëlle.‘Van de AZsupporter die ineens een theatervoorstelling beleeft in zijn stamkroeg, tot de kinderen die kunnen genieten van een middagvoorstelling’.

Het verdienmodel voor de acteurs/makers is als volgt:
Alle korte voorstellingen zijn gratis te bezoeken. Na de voorstelling gaan de acteurs met de pet rond. Dat is hun honorarium.

Fondsen

Dit jaar was best spannend vertelt Daniëlle over de financiering. ‘Bij veel fondsen mag je maar 3 keer subsidie aanvragen. Via via kwam ik terecht bij het Victoriefonds en via de website heb ik een aanvraag gedaan. We zijn ontzettend blij met de toekenning van het fonds. Natuurlijk vanwege het geld maar ook vanwege de lokale verankering. Dit is voor andere fondsen ook weer een belangrijk signaal. Inmiddels hebben we genoeg toezeggingen om een mooie editite te organiseren’.

Opbrengst

Het festival wordt gehouden tijdens één weekend. Dit jaar is dat op 6,7 en 8 november. De laatste editie van het festival trok ruim 4000 bezoekers.

 

Zelf een project indienen >

"We zijn ontzettend blij met de toekenning van het fonds. Natuurlijk vanwege het geld maar ook vanwege de lokale verankering. Dit is voor andere fondsen ook weer een belangrijk signaal’."

Daniëlle Koelemij
Fondsenwerving

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn