volg ons
Facebook

Kaeskoppenstad 2015

Een optocht van ganzen. Verderop liggen twee goedlachse zuiplappen. Twee mensen maken muziek. Iemand met een verminkt gezicht schreeuwt wat naar je als je passeert. Ze loopt mank, maar niet van de drank. Het is een beetje ongemakkelijk. In de gracht: ligt daar nou een duikboot?   
 
Kaeskoppenstad is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Alkmaar. Ieder jaar in een weekend in juni transformeert de binnenstad naar d’Oude stad van de 16e eeuw. Tijdens de editie van dit jaar was er zelf een replica te zien van de duikboot van Cornelis Drebbel. "Het mooie aan het evenement is dat het bijna volledig draait op de toegewijde inzet van een vaste en losse kern vrijwilligers. Inmiddels zijn dat er ongeveer 1000”, vertelt projectleider Mirella Doss. Ze heeft het evenement vanaf de eerste editie zien groeien en bloeien. "Nu komen er jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers naar het event, het grootste van Alkmaar!”
 
Dit jaar was ook een bijzondere editie omdat Alkmaar in hetzelfde weekend 1500 jeugdige sporters ontving in het kader van de International Children’s Games. Veel van de internationale deelnemers brachten een bezoek aan Kaeskoppenstad, dat gaf een speciaal tintje. Kaeskoppenstad verbindt veel partijen in Alkmaar, van theatergezelschap tot middenstand.
 

Victoriefonds & Kaeskoppenstad

"We zijn ontzettend blij met de bijdrage van het Victoriefonds”, legt Mirella uit. "Ieder jaar is het weer ploeteren om de financiering rond te krijgen. Dan is het uiteraard fijn als je toezegging krijgt van een lokaal verankerd fonds, waarvan je weet dat de betrokkenheid groot is met de stad Alkmaar." Zonder de vaste partners en subsidies zou Kaeskoppenstad moeilijk van de grond komen. "We willen het ook zo toegankelijk mogelijk houden en dus zo weinig mogelijk entree heffen."
 
De data voor Kaeskoppenstad 2016 zijn nog niet bekend, hou de facebookpagina in de gaten door ze daar een ‚like’ te geven. 

"Trots op dit evenement dat voornamelijk draait op de inzet van vrijwilligers"

Mirella Doss
Projectleider

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn