volg ons
Facebook

VAART

Het Project

Een gigantisch varken tussen de bomen. Een sliert van 300 skippyballen. Het groen verbonden door touw en zeil. Voor wie regelmatig in het stadspark komt is het geen verrassing meer. Toch blijft het even schrikken als de fontein weer een straal water ophoest in de Singel, vlakbij de Molen van Piet.

“Van tevoren had ik niet verwacht dat de kunstwerken zo onderdeel zouden worden van het park”, vertelt Lien Miedema van Kunstuitleen Alkmaar. VAART is de eerste binnen- én buitententoonstelling van de Kunstuitleen. In de binnenexpositie (BinnenVAART) staat ‘beweging in de kunst’ centraal. Buiten vind je kunstwerken die om interactie vragen en de publieke ruimte op een andere manier onder de aandacht brengen.

“Ons primaire doel is om op een laagdrempelige manier mensen in aanraking te laten komen met beeldende kunst”, vertelt Lien. “In het park komen bijvoorbeeld veel jongeren. Dat is niet meteen een doelgroep die een expositieruimte binnengaat.

Aanvraag Victoriefonds

“We waren al 2 jaar bezig met de voorbereiding van de expositie. Bij de grote fondsen, zoals het VSBfonds wordt het steeds moeilijker subsidie te krijgen. Gelukkig droeg de Gemeente Alkmaar bij. Het Victoriefonds was al vroeg in beeld , maar via de oude website was het niet duidelijk of we aanspraak konden maken op een bijdrage. Gelukkig is dat nu anders.”


De expositie is nog te bezoeken tot en met 25 oktober. Voor meer informatie ga je naar de website en loop je natuurlijk even door het stadspark.

Zelf een project indienen >

"Van tevoren had ik niet verwacht dat de kunstwerken zo onderdeel zouden worden van het park"

Lien Miedema
Directeur Kunstuitleen Alkmaar

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn