volg ons
Facebook

Ciske de Rat, de musical

Ciske de Rat de musical is een unieke samenwerking van Theatergroep Horizon en de juniorengroep van Oberon theaterproducties, te zien van 25 t/m 28 mei in Taqa Theater de Vest.

Iedereen kent het verhaal van de jonge Ciske, het volksventje dat regels aan zijn laars lapt en dingen doet en zegt die anderen niet durven. Het noodlot slaat toe wanneer hij in een vlaag van woede zijn moeder vermoordt.

Ciske de Rat, de musical neemt ons mee naar 28 augustus 1939, de mobilisatie is afgekondigd en alle mannen, waaronder de volwassen Ciske, moeten zich melden bij het leger. Op het station van Amsterdam CS ontmoet Ciske zijn oude leraar, meester Bruijs. Wachtend op de naderende strijd met de Duitsers halen ze herinneringen op en al snel blijkt dat Ciske al een oorlog voert met zijn eigen verleden. Zal hij zijn oorlog winnen?

In deze oer- Nederlandse musical zijn de scènes van het verleden en het heden op ingenieuze wijze door elkaar geweven.  Theatergroep Horizon zal deze productie in samenwerking met de juniorengroep van Oberon theaterproducties op de planken brengen. De regie is in handen van Jos Meijer en de muzikale leiding is in handen van Jenny van Huissteden.

Meer over Horizon? Check de website

 

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn