volg ons
Facebook

Kaeskoppenstad 2016

Kaeskoppenstad brengt de prachtige Alkmaarse binnenstad terug tot vlak na het Alkmaars Ontzet van 1573. De kleine stad is na de strijd tegen het machtige Spaanse leger het nationale baken van hoop en opstand voor heel Nederland geworden.

Door dankbaar gebruik te maken van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten, wordt tijdens Kaeskoppenstad een deel van de binnenstad teruggebracht naar de bewogen Middeleeuwen.

In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van d'Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit. Meer dan 750 acteurs en figuranten doen je de 16e eeuw herbeleven!

 

Victoriefonds & Kaeskoppenstad

"We zijn ontzettend blij met de bijdrage van het Victoriefonds. Ieder jaar is het weer ploeteren om de financiering rond te krijgen. Dan is het uiteraard fijn als je toezegging krijgt van een lokaal verankerd fonds, waarvan je weet dat de betrokkenheid groot is met de stad Alkmaar." Zonder de vaste partners en subsidies zou Kaeskoppenstad moeilijk van de grond komen. "We willen het ook zo toegankelijk mogelijk houden en dus zo weinig mogelijk entree heffen."
 
In 2017 vindt Kaeskoppenstad plaats op 3 en 4 juni. Hou de facebookpagina in de gaten door ze daar een ‚like’ te geven. 
Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn