Chess, de musical

Het verhaal

Een schaaktweekamp tussen twee grootmeesters vormt het decor voor deze musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistent van Anatoly's tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy.

Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Anatoly neemt dan een beslissing die voor alle partijen verregaande gevolgen heeft.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, waarin de wereldmachten tegenover elkaar stonden. Sportwedstrijden werden door beide kampen gebruikt voor propaganda-doeleinden.

Een actueel thema, muziek van Abba's Bjorn en Benny, teksten van Tim Rice en een gepassioneerd Horizon gezelschap. Wat willen we nog meer?!

Kaarten bestellen? Dat kan via de site: www.theatergroephorizon.nl

Kijkje achter de schermen

Voordat Chess in april op de planken staat moet er ontzettend veel gebeuren: audities, rolverdeling, decor, kleding, repetities, nog meer repetities, doorlopen en noem maar op. Dit jaar krijg je een bijzonder kijkje achter de schermen. Elke zes weken wordt op Youtube een filmpje geplaatst. Volg de vorderingen via Youtube.

Meer projecten