CrossOverStad

10 juni 2017

12:00 - 24:00

Noorderkade Alkmaar

Een gratis toegankelijk en bruisend festival;

daar wordt de verlaagde Noorderkade voor de Ringersfabriek op 10 juni mee geopend. CrossOverStad is een jong straatfestival dat de dynamiek van Overstad als nieuw cultureel centrum van Alkmaar toont.

Overstad is zo rijk aan culturele initiatieven, jonge makers en vernieuwende projecten. Dit willen we laten zien en meebeleven met een festival. De naam van het festival staat voor de manier van werken; we maken crossovers in het programma. Denk aan Filmhuis Alkmaar die programmeert in de mobiele bioscoop van HAL25 en FabLab de Kaasfabriek die laat zien hoe je skateboards maakt van plastic afval.

Gedurende de hele dag wordt parade gemaakt. We zien en beleven film, video, theater en muziek. Jonge initiatieven als STRAAT! en Kleurrijk laten je zien wat Street Art eigenlijk inhoudt: skaten, beatboxen, freerunning, rap en nog veel meer. Ook geven zij de hele dag workshops.

Diverse eet- en drinkgelegenheden zijn verspreid over het terrein; een cocktail bij het Stadsstrand, een snelle pasta van de Stadskantine. Of wat dacht je van ‘lustopwekkend’ eten van Proev?

Neem je longboard maar mee en of neem een kijkje in de tot theater omgebouwde pipowagen. Rond 22:00 wordt het festival afgesloten met de film ‘The Artist’ in de openluchtbioscoop van Filmhuis Alkmaar. Podium Victorie verzorgt de live muziek aan het water.

Meer weten? Check de site: crossoverstad.nl of kijk op Facebook

Meer projecten