Kijken, Kijken, Kopen

Op zondag 9 april 2017 vond de derde Alkmaarse editie van ‘Kijken, Kijken, Kopen’ plaats. Zo’n 35 theateracts veranderden de zonovergoten binnenstad voor even in één groot podium. De mannen van The Rocking Chairs zetten met hun hip-hop moves het Waagplein op z’n kop en het energieke Dekoor Close Harmony verraste bezoekers met prachtige zang voor de trappen van het Stadhuis.

Winkelend publiek keek verwonderd op bij het zien van de ‘Urban Safari’ in de binnenstad. Gerichte theaterbezoekers stonden op tijd voor de deuren van de winkels. Meer dan 30 ondernemers deden mee aan deze culturele koopzondag.

Publiekstrekkers

Vanwege het mooie weer konden alle buitenoptredens op een grote belangstelling rekenen. Artiesten die in de winkels geprogrammeerd waren trokken voor een deel naar buiten. Zo droeg René Oskam gedichten voor in de Langestraat en struikelde je - als je niet oplette - over Hakim op de stoep van schoenenwinkel Hatshoe. Bij Rituals veel verwonderde kinderen: de Zandtekenaar ‘vertelde’ de meest prachtige sprookjes. In de intieme winkel Bodycelli in de Oude Stad genoot het publiek van hartverwarmende tango door het Internationaal Danstheater en theatergroep Piepschuim kreeg bij Strak in Pakken het Alkmaarse publiek enthousiast aan het meezingen. Er waren vele interactieve momenten tussen publiek en artiest en dat zorgde voor een bijzonder goede sfeer.

Bekijk de video van Alkmaar Centraal.

Meer projecten