Horizon speelt Tess

Theatergroep Horizon Musicalproducties wekt Maria Tesselschade tot leven in de Grote Kerk te Alkmaar

Hoe vier je je 40-jarig bestaan in een jaar dat de Grote Kerk in je stad 500 jaar bestaat? Met een eigen musical in de Grote Kerk in Alkmaar natuurlijk, dacht Theatergroep Horizon. Marc Smit kreeg de opdracht om een musical te maken over een persoon die nauwe banden heeft met Alkmaar. En van wie gek genoeg geen enkele afbeelding bestaat.

Maria Tesselschade Roemers Visscher was een bijzonder getalenteerde vrouw en de jongste dochter van dichter Roemer Visscher. Ze verkeerde tussen de dichters van de Muiderkring waar Hooft , Vondel, Barlaeus en Huygens deel van uitmaakten. Maria Tesselschade woonde jarenlang in de Langestraat in Alkmaar samen met Allard Crombalch, een zeeman. Haar zus Anna ligt in de Grote Kerk begraven.

Theatergroep Horizon brengt Maria Tesselschade weer tot leven in een musical, geschikt voor een breed publiek. Componist Hans Kunneman heeft de sfeer en de tijdsgeest perfect gevangen in nieuwe muziekstukken en musicalnummers. Een bijzondere uitdaging voor het gedreven ensemble van Horizon.

Kijk voor een foto-impressie op de website van Horizon

Meer projecten