Als varkens konden vliegen

Het buitenterrein van HAL25 vormde op zaterdag 27 juni het podium voor muziektheater locatie voorstelling 'Als Varkens Konden Vliegen' door zangeres en theatermaker Maya Link:

De voorstelling ‘Als Varkens Konden Vliegen’ is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden. Wat voor invloed heeft die 1,5 meter daarop?'Als Varkens Konden Vliegen' is een directe reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen; op het leven in Corona-tijd.

Maya heeft een goed gezelschap verzameld om dit verhaal te vertellen, waaronder een drone als tegenspeler. Een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Performen in een plastic zak of andere objecten zorgen dat alles volgens het "tijdelijk abnormaal" uitgevoerd kan worden en vormen hierin een mooie uitdaging in het spel. Kortom, genoeg ingrediënten voor een experiment. Regie is in handen van Marianne Seine van theaterspektakel groep Vis a Vis.

De voorstelling van 27 juni was binnen 24 uur uitverkocht. Wegens succes volgden twee extra voorstellingen op zaterdag 4 juli om 16.00 uur en 20.00 uur.

Meer info via www.hal25.nl


Meer projecten