De Gelaarsde Kat

DE GELAARSDE KAT EN DE BETOVERDE ALKMAARDERS

Dit wereldberoemde verhaal is speciaal door Anderson Farah herschreven voor het Vrij Zijn theater:

"Hebben jullie ooit de originele versie van de gelaarsde Kat gelezen? Om onderzoek te doen voor ons kerststuk heeft onze regisseur 8 versies gelezen. Wat hij in alle versies echt gemist heeft, is dat er nergens staat waar de kat vandaan komt, of waarom hij kan spreken. Wat is het echte verhaal daarachter? Dus heeft hij zijn intuïtie en creativiteit laten vliegen om een eigen verhaal te ontwikkelen: de “katten-parade”!

In elk sprookje zit een stukje waarheid, in ieder van ons leeft een held en een gierige tovenaar. De dagelijkse keuzes die we maken laten ons zien welke kant we gekozen hebben. Elke dag opnieuw! Voor ons is vriendschap net als een plantje: je moet ze dagelijks verzorgen zodat ze verder groeit en bloemen en fruit geeft. Zelfs als het (vandaag) alleen een positieve gedachte is! Ook als we de sterren niet dagelijks kunnen zien, weten we dat ze er zijn.

Een mysterieuze kat die de kans krijgt opnieuw te beginnen en alles weer goed te maken. Wie van jullie heeft een kat? Een hond? En denken jullie ook soms dat zij net mensen zijn? Dat ze soms op een “menselijke” manier proberen met ons te communiceren? Wie van jullie kent de strip met de dikke rode kat Garfield? En Marley? Hebben jullie de film met de labrador Marley gezien? Soms lijkt het alsof de dieren met ons willen praten! Maar wat willen zij ons vertellen? Wat weten zij wat wij niet weten?

Een bekend sprookje krijgt bij ons altijd een nieuw jasje en wordt actueler dan ooit! Laat jullie door ons betoveren en in de magische sprookjeswereld verleiden, waar alles mogelijk is en ook je dromen waar kunnen worden. Veel plezier bij de voorstelling!"


De Gelaarsde Kat gaat op 8 april 2022 in premiere in het Vrij Zijn Theater en speelt op verschillende dagen in april.

Meer informatie en tickets via: www.vrijzijntheater.nl


Meer projecten