Petticoat

Horizon speelt Petticoat

Petticoat is een Nederlandse musical over de ietwat naïeve Patricia Jagersma uit Groningen. Zij droomt ervan om de Nederlandse Doris Day te worden. Patricia, of Pattie Hunt, zoals ze zichzelf noemt, laat het niet bij dromen en trekt de stoute schoenen aan. Ze vertrekt naar Amsterdam om haar droom na te jagen. Daar wordt ze al snel vrienden met Rogier van Rooden. Hij leert haar de charmante, bruisende stad kennen. De roem lonkt, maar het succes heeft ook een keerzijde…

Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. De tijd dat de oorlog achter ons werd gelaten. Jongens werden opgeleid om een gezin te onderhouden en meisjes moesten zo snel mogelijk moeder worden en het huis schoon houden. Maar niet voor Pattie. Er moet toch meer zijn dan dat?

Pattie ontdekt met vallen en opstaan hoe ze uiteindelijk de ‘tegenwinden’ kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Petticoat is een musical met humor en
ontroering, over de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten.

Petticoat is in 2010 speciaal geschreven voor Chantal Janzen en was een van de meest succesvolle musicals op dat moment. De teksten zijn geschreven door Andre Breedland en de muziek werd gemaakt door Hennie Vrienten.

Voor meer informatie, check www.theatergroephorizon.nl

Meer projecten