PS ik schrijf je

De brief wordt bedreigd en gaat underground in een leegstaande parkeergarage. Daal met &de Carvalho af en herontdek de brief. Archiefmateriaal komt tot leven en Monteverdi klonk nog nooit zo ondergronds. Laat je dragen door onderaardse klanken en suis met ons langs het beleg van Alkmaar, flessenpost en misschien wel het ultieme: de liefdesbrief.

De brief verandert langzaam in een bedreigde diersoort. Brievenbussen verdwijnen, postbodes worden pakketbezorgers. Waar vroeger je hart sneller ging kloppen van een plof op de mat veren we nu op bij de ping van het zoveelste appje. Maar wat verliezen we nu eigenlijk? Wat zegt de manier waarop we communiceren over ons? Je weet niet wat je hebt tot je het kwijt bent, zo ook bij de brief.

Van ontroerend persoonlijk tot grootse geschiedenis – we gaan op zoek naar bekende en minder bekende verhalen. Ontdek wat brieven ons kunnen vertellen over het verborgen verleden van Alkmaar. Samen met schrijvers Jet Steinz, Simon Garfield, archiefmedewerkervan het regionaal archief Marc Alphenaar en Alkmaarse postbodes ontdekt Anne Roos Rosa de Carvalho welke brieven wij niet mogen vergeten.

Speeldata: 27 mei t/m 6 juni tijdens Karavaan 

Voor kaarten en info: kijk op karavaan.nl


Meer projecten