Betovering van Klank

Laat je betoveren door de muzikale klanken van vocaal ensemble Dieci Cantanti tijdens het bijzondere concert “Betovering van klank”- muziek aan beide zijden van de Reformatie

Je wordt meegevoerd door de prachtige vocale klanken van Dieci Cantanti, een groep gevormd door getalenteerde zangers uit Noord-Holland. Dieci Cantanti heeft een stevige reputatie in de regio op de regionale concertpodia.

Het ensemble duikt, onder leiding van Jan van Zelm, in de magische wereld van de Reformatie en brengt muziek van verschillende componisten ten gehore. Tijdens het programma, dat rondom de Reformatie is opgebouwd, word je meegenomen op een unieke muzikale reis bestaande uit verschillende periodes en stijlen. Je wordt getrakteerd op werken van beroemde Renaissance-componisten zoals Christóbal de Morales en Orlando di Lasso. De muziek van Tomás Luis de Victoria zal je zeker weten te raken.  Daarnaast brengt het ensemble de muziek van Melchior Franck en Andreas Hammerschmidt tot leven. De combinatie van de diverse muziekstijlen zorgt voor een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring. Mis deze bijzondere kans niet en verzeker je van een plek!

Muzikale rijkdom opnieuw toegankelijk gemaakt
Het architectonisch erfgoed uit de zestiende eeuw is in Alkmaar voor iedereen vrij te bewonderen. Met name de Grote Kerk en de Kapelkerk zijn daarvan voorbeelden. Veel minder bekend is dat in deze kerken muziek heeft geklonken van de ‘Franco-Vlaamse’ school van componisten die in de zestiende eeuw toonaangevend was in heel Europa.

Orlando di Lasso (1532-1594) was in zijn tijd een absolute ster aan het muzikale firmament. Zijn muziek was in heel Europa te horen en geliefd. Het programma is zo samengesteld dat het een rijk beeld geeft van de verschillende genres die deze componist beoefende en bevat ook werk van voorgangers die hem hebben beïnvloed. De gekozen werken geven bovendien een beeld van de verschillende genres en compositietechnieken die in de 16de eeuw actueel waren en hun invloed tot op heden doen gelden. 

Dat componisten uit onze streken een rol hebben gespeeld in de rijkdom en kwaliteit van de muziek uit de 16de eeuw is nauwelijks bekend. Dit programma wil, ook voor een breder publiek, een aanzet geven om hier meer bekendheid aan te geven en zo ook voor de amateurkoorwereld een repertoire te ontsluiten dat nog weinig wordt gezongen.


Wanneer? 11 juni, 15 uur,
Waar?
 Kapelkerk, Laat 80 
Kaarten reserveren
kan via telefoonnummer: 06-1030 1986 of www.diecicantanti.nl

Meer projecten