Grondproeven 3

"Deze grond, dat voelt als een wortel waar je aan vast zit. Dat laat niet los.”

Welkom op een akkerbouwbedrijf in Oterleek waar een schuur getransformeerd is tot keuken, restaurant en theater. Stap in een betoverend klanklandschap waar de boer zaait, poot en oogst, en de grond zingt. 

Vol idealen keert een jonge vrouw uit de stad terug naar haar geboortegrond. Op het akkerbouwbedrijf van haar ouders wil ze bouwen aan een duurzame toekomst door te investeren in een gezonde bodem. Terwijl de grond onder haar handen tot leven komt, wordt het steeds warmer en dreigt de oogst te mislukken. Durft ze te vertrouwen op de kracht van de natuur?

Zangers en koperblazers geven de grond een stem en doen verslag van haar metamorfose. Koks bereiden ter plekke een culinair drie gangen diner dat tussen de scenes wordt geserveerd.

Dit is het derde deel van het theaterdrieluik GRONDPROEVEN, culinair muziektheater over actuele ontwikkelingen in de akkerbouw. Boer en consument zitten met elkaar aan tafel, kijken, luisteren, proeven, en gaan het gesprek aan.

“Grondproeven 3 drijft de controversen in het boerenbestaan beslist niet op de spits, er is geen pasklaar antwoord. Dat is terecht, de complexiteit is te groot. De dialogen tussen vader en dochter zijn op bijna ontroerende wijze wederzijds begripsvol. Na afloop besef je dat liefde voor akkerbouw de leidraad is en daarbij hoort toewijding aan de grond. Daarmee begint alles.”
Kester Freriks in de Theaterkrant

Speeldata: 17 t/m 29 mei 2023 tijdens het Karavaan Festival
Meer weten? Check de website: www.grondproeven.nlMeer projecten