Noorderwind

Noorderwind  is een nieuwe, professionele muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Door deel te nemen aan de competitie krijgen muzikanten de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De deelnemers doen podiumervaring op, krijgen feedback van professionals, verwerven bekendheid en gaan potentieel naar huis met een rijk gevuld prijzenpakket.Noorderwind richt zich op zowel bands, singer-songwriters, rappers/MC’s, experimentele groepen en alle andere live muziekgenres. 

Door de laagdrempeligheid (vrienden, ouders, oma’s en opa’s komen mee) ontmoet jong en oud, funk, rock en rap elkaar en elkaars culturele wereld.

De finalisten van Noorderwind maken kans op diverse optredens op o.a. Young Art Festival, Mixstream Festival, Woodlands Festival, Bevrijdingsdag Alkmaar, Tuin der Lusten Festival en support shows in Podium Victorie
De finalisten krijgen tijdens de finale de kans om zichzelf in de kijker te spelen bij diverse programmeurs en festivalorganisatoren. Deze professionals zijn deels jury of betrokken bij de competitie. Dit zorgt ervoor dat de finalisten kunnen doorgroeien binnen de regio.

Noorderwind probeert door middel van de competitie het complete pop klimaat in de regio Alkmaar te stimuleren en Alkmaar meer op de kaart te zetten als muziekstad.

De finale is op 29 april 2023 in Podium Victorie


Meer projecten