5 mei: Vrijheid bouw je samen

400 rollen tape van 66 meter, 1.350 dozen, 30 broodmessen en vier brandblussers (ja, echt!) maar vooral: een heleboel helpende handen.


Zo kwam vorig jaar de bouw van de 65 meter hoge kartonnen Waagtoren tot stand die op Bevrijdingsdag in Cultuurpark de Hout werd opgebouwd. Ook dit jaar reist Olivier Grossetête weer naar Alkmaar af om een waar kartonnen kunstwerk op te bouwen. Help jij mee? 

Bouw mee!
Maar liefst 1.300 kartonnen dozen en ruim 26 kilometer tape worden in de strijd gegooid om straks drie iconische gevels op te kunnen bouwen. Daar zijn veel handen voor nodig! Iedereen vanaf negen jaar  - denkers, doeners, mobiel of wat minder mobiel, handige Harriëttes en klunzige Karels - is uitgenodigd om tijdens de meivakantie deel te nemen aan de gezellige gratis workshops.

Gratis workshops

Van 30 april tot en met 4 mei zal er samen gebouwd worden in de gymzaal op Slochterwaard 183. Een echt community art-project, dus! Neem vooral je buurvrouw, broer, vader, nichtje of vage kennis mee, want vele handen…

Bouwen op Bevrijdingsdag ...

Zoveel noeste arbeid moet natuurlijk gevierd worden en daarom worden de gevels van de mooiste vrije stad op 5 mei gepresenteerd in Cultuurpark de Hout. Samen wordt de laatste hand gelegd aan het kunstwerk (08:00 tot 19:00 uur) en dit zal worden omlijst met een feestelijk programma voor jong en oud (12:00 tot 18:00 uur) met aandacht voor het thema vrijheid. Want wat heb jij nodig om je vrij te voelen? En hoe zorgen we voor vrijheid voor alle Alkmaarse inwoners? Muziek, lekkere hapjes: alles om een heel gezellig feestje te bouwen is aanwezig.

... en weer afbreken op 6 mei

Op 6 mei tussen 13:00 uur en 17:00 uur breken we het kunstwerk weer af en ook dat belooft een spektakel te worden! Komt dat zien, komt dat bouwen!

Voor exacte data en tijden en om je aan te melden kijk je op 5meialkmaar.nl

Meer projecten