volg ons
Facebook

Scala speelt Bad Girls voor Exodushuis Alkmaar

"Op 3 november 2015 zong en speelde Scala in het Exodushuis in Alkmaar. Onze voorstelling raakte de gevoelens die spelen bij alle (ex)gedetineerden. En zij op hun beurt brachten hun verhaal dichtbij ons. Daarmee werd onze voorstelling naast vermaak, voor ons ineens iets dat dichtbij kwam en door de verhalen van Exodus stonden gedetineerden niet meer zo ver van ons af.   

En dus…..hebben we elkaar gevonden. Exodus en Scala. Wat eerst alleen een enthousiast  idee was: ‘Laten we als Scala, met Bad Girls’ voor Stichting Exodus Alkmaar gaan spelen…….is uitgegroeid tot een heel mooi en energiek project. Scala zet zich in om geld binnen te halen voor het Exodushuis. "

De musical Bad Girls

is gebaseerd op de veelvuldig bekroonde Britse televisiereeks over het leven in een vrouwengevangenis in Groot-Brittannië. Achter iedere vrouw schuilt een verhaal en dat is in de vrouwengevangenis niet anders. Ieder van hen zit een straf uit om de meest uiteenlopende delicten en drukt daarmee haar eigen stempel op de verhaallijn. Tegenstellingen tussen gedetineerden en bewakers, verdeeldheid tussen het gevangenispersoneel en een onverwachte liefde tussen twee vrouwen komen tot een zinderende climax in dit verhaal.

Scala speelt op 11 en 12 maart 2016 Bad Girls voor Exodushuis Alkmaar

Wat is Exodus?

Exodus biedt opvang en ondersteuning aan ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf die gemotiveerd zijn uit de criminaliteit te stappen.  Deze (ex-) gedetineerden kunnen terecht in één van de elf Exodushuizen verspreid in het land of bij een maatje uit het Exodus vrijwilligersnetwerk. Naast de hulp van vrijwilligers buiten de gevangenis, biedt het Exodus vrijwilligersnetwerk hulp aan familieleden van (ex-)gedetineerden.

 

 

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn