Little Shop of Horrors

Scala brengt Little Shop of Horrors en verrast met expositie

10 en 11 maart 2017 brengt muziektheatergezelschap Scala Little Shop of Horrors naar Theater De Vest. Een musical waarin humor en horror op een ingenieuze manier samen komen. De spitsvondige en hilarische dialogen in combinatie met de memorabele muziek van Alan Menken, de schrijver van de muziek van o.a. Aladdin, Beauty and the Beast en Pocahontas, maken van Little Shop een onvergetelijke ervaring.

Little Shop of Horrors is gebaseerd op de zwarte komedie film met dezelfde naam. Seymour Krelborn is een nerdy bloemenverkoper in een zaak die met moeite klanten lokt. Op een dag brengt Seymour een wel zeer vreemde plant mee naar de winkel die hij Audrey II noemt (naar de liefde van zijn leven, Audrey). Wanneer Seymour per ongeluk ontdekt dat de plant zich voedt met vers mensenbloed en de plant begint te voeden met eigen bloed dan lokt voor hem roem en succes. Een paar druppels bloed zijn echter al snel niet meer voldoende voor Audrey II.

Scala verrast bezoekers van de voorstelling Little Shop of Horrors met een bijzondere expositie in de foyer van het theater: ‘Little Arts of Horrors’. Daarvoor werkt Scala samen met Clusiusleerlingen en met cliënten van Stichting Esdégé-Reigersdaal. Drie ateliers van stichting Esdégé-Reigersdaal realiseren kunstwerken met de thema’s uit de voorstelling.

De leerlingen van het Clusius worden uitgedaagd met een groenwedstrijd tot het maken van ‘horror’ bloemstukken, geïnspireerd door Alkmaarse bloemisten Wim van Assem en Ciska Strating van Art & Flowers Business. Vrijdag 10 maart, tijdens de première van de voorstelling, wordt door een deskundige jury de winnaar van de groenwedstrijd bekend gemaakt.

Ook bij de voorstelling aanwezig zijn? Klik hier om kaarten te bestellen.

 

Meer projecten