Showhero Hotel

Op 27, 28 en 29 januari 2017 runden ruim zestig mensen met een beperking een weekend lang het King’s Inn City Ho(s)tel in Alkmaar, dat tijdelijk de naam “Showhero Hotel” droeg.

Onder begeleiding van Stichting Showhero en het hotelpersoneel namen de deelnemers gedurende drie dagen alle hotelwerkzaamheden over. Ze bemanden de receptie bemannen, kookten, verzorgden roomservice, maakten schoon, serveerden maaltijden uit en namen het amusement voor hun rekening.
Het Showhero Hotel was een idee van de deelnemers zelf, dat tijdens een van de brainstormsessies met Stichting Showhero ontstond.

"Stuiterend van de energie zag ik deelnemers, vrijwilligers en bezoekers hand in hand door het hotel gaan. In een slaapkamer die omgebouwd is tot stamcafé van één van onze deelnemers werd pils getapt met schuim en twee vingers bier. Een glas is nog nooit met zo’n grote grijns aangenomen. In een andere feestkamer stond een groepje arm in arm mee te zingen met het nummer ‘Vrienden Voor Het Leven’. Het nummer werd afgesloten met een innige knuffel. Het maakte me ongelooflijk gelukkig om iedereen in het hotel elkaar zo te zien helpen en de tijd voor elkaar te nemen. Er werd gezongen, gesprongen, spelletjes gespeeld en vooral ontzettend veel gelachen. SAMEN.

Ik leefde in een wereld waar dromen werkelijkheid werden, waaronder die van mij. Het zorgt er voor dat de lach die ik het hele weekend op mijn gezicht had nog steeds niet verdwenen is. Dankbaar en trots op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit onvergetelijke project!" - Lucas Bugter

Ook Hart van Nederland besteedde aandacht aan Showhero Hotel: Bekijk het item van Hart van Nederland

Meer weten over de stichting Showhero? Check de site: www.showhero.nl

Meer projecten