50 jaar museummolen

Zaterdag 24 maart was het zover: de molens draaiden, de zon scheen en de museummolen in Schermerhorn opende zijn deuren weer voor publiek. Door het mooie weer wisten veel mensen de molen te vinden. Op de fiets of met de auto. Een bezoek aan de museummolen in Schermerhorn is dit jaar leuker dan ooit, want de molen is dit jaar 50 jaar museum.

Voor de bezoekers die al een tijdje niet zijn geweest, is er veel vernieuwd. In de ontmoetingsruimte is een wandschildering achter het molenmodel aangebracht gelijkend op de omgeving van de molen. Nieuw is ook de kinderhoek met kleurplaten en een speels molenboek. De inrichting van de molenschuur is geheel vernieuwd en de verlichting en de toiletten zijn verbeterd. 
Onlangs heeft de gemeente Alkmaar aan de ringvaart nabij de molen een steiger aangelegd, zodat de molens ook vanaf het water zijn te bezoeken.

50-jarig jubileum museummolen

Vanaf 22 mei is er nog meer te beleven in de molen. Er komt een expositie over de geschiedenis van de molen, een fotopuzzeltocht voor de volwassenen en een ontdekkingstocht met de smartphone voor de jeugd. En er komt een handzaam boekje met oude afbeeldingen en leuke weetjes over de molen.

De molen aan de Noordervaart 2 in Schermerhorn is elke dag open van 10.00 tot 17.30 en vanaf 1 september tot 17.00 uur.

Meer weten? Check de site www.museummolen.nl

Meer projecten