De Productiehal

De Productiehal heeft als doel om talentvolle jonge makers aan Alkmaar te verbinden. Dit zijn jongeren tussen 20-30 jaar die een creatieve opleiding volgen of net hebben afgerond en die eigen werk (willen)maken op het gebied van theater, muziek, dans, beeldende kunst, maar ook mode, design, schrijven en vormgeving. Het idee van de maker is vernieuwend en heeft meerwaarde voor de stad op cultureel- of sociaal-maatschappelijk vlak.

De makers van de Productiehal hebben hun roots in de regio Alkmaar en zijn nu vertrokken naar vervolgopleidingen elders. Zij willen zich verder ontwikkelen en hun idee uitvoeren in het publieke domein. De Productiehal stelt hen daartoe in staat.

De makers wordt een sociaal-maatschappelijk probleem van de stad voorgelegd met de vraag om hier vanuit hun artistieke invalshoek op te reageren.

De jonge makers krijgen een fysieke werkplek aangeboden en worden gekoppeld aan ervaren makers in de stad. Deze laatsten zetten hun kennis en ervaring in om de jonge makers artisitiek te ondersteunen.

Meer weten? Check de site: www.unit1.nl

Meer projecten