Duinstreek Kamermuziek Festival

Vier de lente!

Onder dit motto klinkt de muziek tijdens de vierde editie van het Duinstreek Kamermuziek Festival. Concerten in de prachtige kerken en kerkjes in de regio van Schoorl tot Castricum, omringd door de natuur. Maar nu voor het eerst ook in Alkmaar, en nog wel met het openingsconcert in het kader van de viering van 500 jaar Grote Kerk.

Artistiek leider vanaf het begin is violiste Maria Milstein. Het zijn oogstjaren voor haar: ze kreeg onlangs de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt en de cd ‘La Sonate de Vinteuil’, met haar zus Nathalia Milstein, werd door de gezamenlijke Nederlandse muziekpers beoordeeld als beste plaat van 2017.

Openingsconcert op 15 maart in de Grote Kerk

Het was een grote wens van Maria Milstein om Robert Holl (Rotterdam, 1947) in het festival te betrekken.

Holl woont en werkt al een groot deel van zijn bestaan in Oostenrijk. Hij werkte met de grote orkesten onder alle beroemde dirigenten. Robert Holl heeft een onbetwiste status als vertolker van Schubert en Schumann. In Nederland zoekt hij veelal de begeleiding van Limburger Roger Braun, vorig jaar nog in het kader van een tournee van zijn 70ste verjaardag.

Het openingsconcert bestaat uit liedvertolkingen, solowerk op viool en op piano en...een stuk waarmee drie prachtige musici het festival uiteindelijk openen.

17 maart Huiskamerconcerten in Alkmaar: zes topmusici van dichtbij...

Adressen in de Alkmaarse binnenstad worden bekend gemaakt bij het reserveren/kopen van kaarten.

Er bij zijn? Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: www.duinstreekkamermuziek.nl

Meer projecten