Hamlet

OPERA2DAY en het New European Ensemble presenteren Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga.

Hamlet heeft alles wat je van een operaversie van Shakespeare’s toneelstuk mag verwachten. Het hof van koning Claudius verschijnt in al zijn decadentie op het toneel. We kunnen meeleven met de innerlijke strijd van de titelheld en huiveren bij de geestverschijning van zijn vermoorde vader. In een nieuwe, compacte versie worden opera en film samengesmolten, om diep te kunnen doordringen in de gedachtewereld van de hoofdpersoon.

De Franse componist Ambroise Thomas baseerde Hamlet op Shakespeare’s befaamde, ijzersterke toneelstuk. Van de titelrol maakte hij een van de mooiste baritonrollen uit het operarepertoire en bij de waanzinsscènes met Ophélie klinkt zeldzaam ontroerende muziek. In deze productie staan vocale toptalenten op het toneel en in de orkestbak zitten ‘geweldige musici’, aldus NRC. Hamlet is voor zowel iedere opera- als Shakespeareliefhebber een ware ontdekking.

dinsdag 20 februari 2018 om 19:30 uur
in de grote zaal van Taqa Theater de Vest

Er bij zijn? Kaarten zijn te bestellen via de website van Taqa Theater De Vest

Meer weten? Check de site van Opera2Day

Meer projecten