Jazztival 2018

Jazztival brengt internationale en regionale jazz samen

De eerste namen van het Jazztival zijn bekend. Onder andere BORN, SANNAVAN, Burn Brigade Bigband en Pete’s Deconstruction Company staan op het Jazztival. Het Alkmaarse jazz festival vindt plaats op zondag 25 maart in Theater de Vest, Artiance, Centrum voor de Kunsten en Grand Café Klunder. Op vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 maart organiseert Jazztival een avondvullend programma in de Stadskantine Alkmaar.

Local Heroes

Net als ieder jaar ligt de nadruk op de regionale muzikant. Met de Burn Brigade Big Band, Big Swing Band Alkmaar, Pete’s Deconstruction Company, het Meeuw Trio, Driewerf en het Joop Kooger Trio zijn de Alkmaarse muzikanten weer ruimschoots aanwezig.

Line-up

Naast Alkmaars trots komen er artiesten uit binnen- en buitenland. SANNAVAN is het nieuwe project van de Amsterdamse zangeres en pianiste Sanna van Vliet. Het kwartet geeft pop en jazz klassiekers frisse nieuwe arrangementen.

Joris Teepe is een in New York woonachtige Nederlander die met vele grote en kleine artiesten samenspeelde. Hij speelde tussen 2000 en 2009 samen met vaste drummer van John Coltrane, Rashied Ali. Dit jaar verschijnt zijn 16de album In The Spirit of Rashied Ali, waarop hij samenwerkt met diverse muzikanten uit New York die hij ook meeneemt naar Alkmaar.

De line-up tot nu toe bestaat uit Big Swing Band Alkmaar, De Maatschap, Pete’s Deconstruction Company, Meeuw Trio, BORN, Cristophe Ferrand, Burn Brigade Bigband, The Sidewinders, SANNAVAN, Driewerf en Joris Teepe Group. Binnenkort maken we de volledige line-up bekend.

Workshops

Tijdens het Jazztival een is er een workshop voor fotografen die niet alleen van de muziek willen genieten maar ook met anderen willen delen wat zij zien en fotografisch beleven.

De foto’s die worden gemaakt van publiek en muzikanten worden via beamers geprojecteerd zodat er een terugblik is op de optredens die net hebben plaats gevonden. De projectie van de foto’s geeft de workshopdeelnemers een mooie gelegenheid om de beelden samen te bekijken en te bespreken. De workshop vindt plaats tijdens het Jazztival, van half drie tot zes.

Kaartverkoop

Een passe-partout voor alle betaalde concerten kost 25 euro. Deze zijn verkrijgbaar op Jazztival.nl/tickets.

"Het festival wordt een eerbetoon aan de mannen die de jazz in Alkmaar en omstreken groot gemaakt hebben."

organisator Peter van Raamsdonk

Meer projecten