Jazztival 2019

In het weekend van 29 – 31 maart vierde Stichting SBS Jazz de tiende editie van het Jazztival.

In TAQA Theater de Vest, Artiance, Centrum voor de Kunsten en Grand Café Klunder speelden op zaterdag 30 maart van één uur ’s middags tot één uur ’s nachts meer dan twintig bands, waaronder de Think bigband, Atanga Boom en het Simone Honijk kwartet. Naast het muzikale programma kon je ook meedoen aan workshops.

`10`
Het Jazztival programmeert jazz in de breedste zin van het woord. Van experiment tot dansbaar en van duo tot big band.

Met het thema vierde SBS Jazz het tweede lustrum van Jazztival. Een aantal van de meewerkende artiesten waren ook op de eerste editie van Jazztival aanwezig. Op het festival speelden Het Elements quintet, Wild organ & drums, Pete’s Deconstruction Company,
Anne Chris, Dear Lord, Tettero, Blue coat, Bob Stroop show, Mirage a Trois, Jazz Indeed, Burn Brigade, Bop This!, Mister Magic, Alexio trio, Leticia y su Rumbadama, Cool dawn West, Heleen van den Hombergh & Bert van den Brink, Ikarai, en Double Espresso.

Host Waterkant Alkmaar
Op 29 maart presenteerde Jazztival de Opening night in de Waterkant Alkmaar. Jazzmatter van saxofonist Frank Stolwijk en de Redbourg Group van gitarist Yuri Rodenborgh gaven acte de présence. Op zondag 31 maart speelde de Closing set van Jazztival 2019 zich ook in de Waterkant Alkmaar af. Het Alkmaarse fusion kwintet Los Otros Pendejos trapte af. Jazztival 2019 werd op spectaculaire wijze afgesloten met een optreden van de Koreaanse drumster Sun Mi Hong en haar kwintet. Sun studeerde vorig jaar af aan het Sweelinck conservatorium en is winnares van de Jazztalent prijs. Na Jazztival start zij haar Young Vips tour langs alle Nederlandse Jazz podia.

Meer info vind je op de site: Jazztival.nl

Meer projecten