Scala speelt The Wiz

The Wiz

De swingende feelgood musical The Wiz is een eigentijds verhaal, gebaseerd op de zevenvoudig Tony Award winnende Broadway productie, waaronder die van beste musical. De Nederlandse versie is geïnspireerd op de succesvolle filmversie The Wiz, met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrollen. Nummers als “Ease on Down on the Road” en “A Brand New Day” zijn immens populair geworden.

Het Verhaal

Dorothy raakt de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Wizard of Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand, een Blikkenman zonder hart en een Leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf.

De Verbinding

Scala zoekt een maatschappelijke verbinding om d.m.v. professionals van andere organisaties de ontwikkeling van de amateurkunstenaars van Scala verder te ontwikkelen. Eerdere samenwerkingen hebben positief bijgedragen met Exodus en Musicians without borders.

"Dit jaar maken we een maatschappelijke verbinding met Showhero. Zij geven mensen met een verstandelijke beperking een podium en zorgen dat iedereen zijn of haar talenten kan laten zien en ontdekken. Zij geloven erin dat elk individu talent heeft, wat goed aansluit bij ons thema gekoppeld aan The Wiz: 'Geloof in jezelf'. En past bij de visie van Scala namelijk dat iedereen voor het voetlicht treedt binnen de vereniging."

Meer informatie? Check de site: www.scala-alkmaar.nl

Meer projecten