Nachtwerk - Toegift

Nachtwerk geeft na 25 jaar muziektheater een 'Toegift'

Nachtwerk produceerde in 25 jaar tijd bekende theaterstukken zoals Flush, Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. Met 'Toegift' neemt Nachtwerk afscheid van het publiek. Dat gebeurt in de vorm van een eenmalig festival, van 30 januari t/m 16 februari 2020, met programma's in TAQA Theater de Vest en in de theaterzaal van Artiance.

Het festivalprogramma:

30 en 31 januari in Taqa Theater de Vest
Concertante, uitgevoerd door het Regionaal Jeugdorkest van Artiance

8 en 15 februari bij Artiance
Premiere 'Kahn': architectuur en een bijzonder leven gevat in beelden en ruimtelijke muziek

9 en 16 februari bij Artiance
Dali's Settee: een bloemlezing, observaties en verwondering die we alle dagen beleven in de kaleidoscoop van een mensenleven

Landelijke uitstraling
Nachtwerk maakte sinds de jaren negentig een groot aantal muziektheatervoorstellingen, een belangrijk deel met landelijke uitstraling. Sommige gingen over hedendaagse onderwerpen, zoals Flush, Triplos en Lopend Zand, andere belichtten het leven en werk van bekende historische Alkmaarse figuren, zoals Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. In alle producties traden vooral regionale zangers, zangeressen en musici op, steevast warm onthaald door een altijd enthousiast publiek. In de finale 'Toegift' treden zoveel mogelijk dezelfde zangeressen, zangers en musici op. Met één groot verschil: de concertante van de eerder gespeelde voorstellingen wordt ten gehore gebracht door het jongeren-symfonieorkest, het 'Regionale Jeugdorkest Artiance'. Sterre van Boxtel, het aanstormende Alkmaarse talent, vertolkt een of meer liederen. De stichting Nachtwerk draagt hiermee haar verleden symbolisch over aan de jeugd en is ervan overtuigd dat het in goede handen is.

Voor meer informatie, check de site van Nachtwerk.


Meer projecten