Nachtwerk - Toegift

Nachtwerk geeft na 25 jaar muziektheater een 'Toegift'

Nachtwerk produceerde in 25 jaar tijd bekende theaterstukken zoals Flush, Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. Met 'Toegift' nam Nachtwerk afscheid van het publiek. Dat gebeurde in de vorm van een eenmalig festival, van 30 januari t/m 16 februari 2020, met programma's in TAQA Theater de Vest en in de theaterzaal van Artiance.


Het festivalprogramma:

30 en 31 januari in Taqa Theater de Vest
Concertante, uitgevoerd door het Regionaal Jeugdorkest van Artiance

8 en 15 februari bij Artiance
Premiere 'Kahn': architectuur en een bijzonder leven gevat in beelden en ruimtelijke muziek

“ KAHN” muziektheater, is gebaseerd op de Oscar genomineerde film “My Architect” door Nathaniël Kahn die op de tijd van het overlijden van zijn vader de wereld beroemde architect Louis I Kahn op 73 jarige leeftijd, 11 jaar oud was. De film is een queeste naar zijn vaders verborgen leven, diens betekenis als architect en mens.
Kahn was één van de toonaangevende Amerikaanse architecten van de twintigste eeuw, die internationaal op gelijke hoogte stond met Frank Lloyd Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe. Geïnspireerd door de Romeinse architectuur streefde hij naar monumentale, tijdloze werken.

9 en 16 februari bij Artiance
Dali's Settee: een bloemlezing, observaties en verwondering die we alle dagen beleven in de kaleidoscoop van een mensenleven

“Het is geen verhaal, maar eigenlijk weer wel, het is als een gevoel van onderweg te zijn”. Uit de teksten van de afgelopen jaren wordt een bloemlezing gebracht, poëzie en proza, gesproken en gezongen, vergeten, bekende en nieuwe teksten en muziek passeren en vertellen over observaties en de verwondering die we alle dagen beleven in de kleine caleidoscoop van een mensenleven.


Landelijke uitstraling

Nachtwerk maakte sinds de jaren negentig een groot aantal muziektheatervoorstellingen, een belangrijk deel met landelijke uitstraling. Sommige gingen over hedendaagse onderwerpen, zoals Flush, Triplos en Lopend Zand, andere belichtten het leven en werk van bekende historische Alkmaarse figuren, zoals Trijn Rembrandt en Cornelis Drebbel. In alle producties traden vooral regionale zangers, zangeressen en musici op, steevast warm onthaald door een altijd enthousiast publiek. In de finale 'Toegift' traden zoveel mogelijk dezelfde zangeressen, zangers en musici op. Met één groot verschil: de concertante van de eerder gespeelde voorstellingen werd ten gehore gebracht door het jongeren-symfonieorkest, het 'Regionale Jeugdorkest Artiance'. Sterre van Boxtel, het aanstormende Alkmaarse talent, vertolkte enkele liederen. De stichting Nachtwerk droeg hiermee haar verleden symbolisch over aan de jeugd en is ervan overtuigd dat het in goede handen is.

Voor meer informatie, check de site van Nachtwerk.Meer projecten