Nine the musical

Scala speelt Nine the Musical

Noordhollands Dagblad 14 maart 2020:

Een gek, surrealistisch en absurd moment, gisteravond in De Vest. Theater op slot, maar de spelers hadden toegang tot het theater gekregen. Een dag eerder had premier Mark Rutte tijdens de personferentie over de coronamaatregelen een dikke streep getrokken door alle grote voorstellingen in Nederland. Ook De Vest ging dicht. De uitvoeringen moesten worden afgelast, er zat niets anders op.

Geen toeschouwers, wel een camera. De voorstelling is opgenomen. Voor later, voor de spelers, om deze unieke uitvoering nog eens te beleven. En voor het publiek dat de avond moest missen. Maar ook voor de twee ’goede doelen’. Scala gaat elk jaar een maatschappelijke verbinding aan, nu waren de Voedselbank en You Ontmoeten uitgenodigd. Ook zij moesten natuurlijk thuisblijven. Maar op een goed moment, als het virus het land uit is, worden de twee doelen uitgenodigd om de musical te bekijken.

Over Nine the Musical:

Een muzikale en sensuele fantasie

De musical is gebaseerd op de semi-autobiografische film 8½ van Federico Fellini. Het richt zich op regisseur Guido Contini, die zijn aanstaande veertigste verjaardag vreest en een midlifecrisis onder ogen ziet, die zijn creatieve impulsen blokkeert en waardoor hij verstrengeld raakt in een web van romantische problemen in het Venetië van de vroege jaren zestig.

De gefrustreerde filmmaker Guido Contini wordt opgeslokt door de vele vrouwen die een rol opeisen in zijn leven: echtgenote, minnares, muze, moeder en producenten. Nine is in de basis een verhaal over kunst, dromen, en liefde. Waarbij droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Meer info over Scala? Check de site: www.scala-alkmaar.nl

Meer projecten