Wonderlicht

Wat is Wonderlicht?

Wonderlicht is een magische theaterwandeling. Ga mee, laat je verrassen en geniet van momenten samen want Wonderlicht is uniek, verrassend en magisch! Een twee kilometer lange avondwandeling voor jong en oud: verlicht, donker, straattheater, vuur, magisch bos, dansend water. Je houdt elkaar vast, staat even stil. Waan je in een fantasiewereld, ontmoet bijzondere figuren en ervaar de kracht van verbeelding.

De wandeling start bij de ingang van het Bolwerk (Kanaalkade kant) en neemt je mee over dit historische stukje grond van Alkmaar. Via de Molen van Piet tot aan het spectaculaire slotstuk van de wandeling: de met honderden kaarsen verlichte Grote Kerk. Hier kan je aanschuiven voor een goed gevulde kop soep met boerenbrood.

Het Canadaplein is het sfeervolle Festivalhart, hier kan je genieten van akoestische live muziek, verhalenvertellers, lekkere hapjes en drankjes, knusse zithoekjes en vuurkorven om marshmallows boven te smelten!


Een terublik

 17, 18 en 19 februari 2023 vond Wonderlicht plaats in de Alkmaarse binnenstad. Waar het festival tijdens de eerste editie in 2020 nog moest uitwijken naar binnen door storm, waren de weergoden ditmaal beter gezind. Verspreid over drie avonden liepen ruim 20.000 bezoekers over het Alkmaarse Bolwerk langs vuurpotten, lichtinstallaties en straattheater. Als klap op de vuurpijl was er een indrukwekkende videoprojectie op de Molen van Piet. Deze show werd speciaal ontworpen in het kader van Alkmaar Ontzet 450 jaar en bracht een ode aan Adriaan Anthonisz, geestelijk vader van het Bolwerk en oud-burgemeester van Alkmaar. Ook deze editie was de Grote Kerk een onderdeel van Wonderlicht. Hier werd onder andere aandacht geschonken aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Zo was het mogelijk om direct aan Giro555 te doneren en kon men een kaarsje aansteken voor de slachtoffers. Terwijl de prachtige klanken van Turkse artiesten door de kerk klonken, zette de bezoekers samen de kerk in het licht. Het Canadaplein was omgetoverd tot sfeervol festivalhart en daar werd volop genoten van marshmallows smelten, knusse zithoekjes en akoestische muziek van lokaal jong talent.

Voor meer informatie over Wonderlicht, kijk op wonderlicht.nl

Meer projecten