volg ons
Facebook

The Sound of Ballet

the sound of ballet

moves the orchestra

 

Een amateur-voorstelling waarin dans en muziek samen een podium vinden, door een unieke samenwerking tussen twee Alkmaarse cultuurdragers, Balletschool Attitude en het Regionaal Jeugdorkest Artiance.

 

De musici en dansers nemen bij elkaar een “kijkje in de keuken”. Zij zullen leren hoe dans en muziek elkaar kunnen versterken. Zij zullen een verbinding maken door samen muziek en dans te ervaren.

Deze voorstelling is voor de amateur dansers en musici een unieke kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Dansen met een live orkest is voor een danser een heel bijzondere ervaring. Zij leren nog beter naar de muziek te luisteren, omdat live muziek altijd nuanceverschillen heeft in tempo en ritme. Het zal hun muzikaliteit doen toe nemen.

De musici maken kennis met de discipline dans. Zij leren hoe de door hen voorgebrachte klanken versterkt kunnen worden door beweging.

Om deze kruisbestuiving nog te versterken zullen de orkestleden naast het musiceren ook bewegen: “moves the orchestra” en de dansers gaan musiceren: “the sound of ballet”.

 

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn