Gondelvaart Koedijk

In 1963 gestart met akkerschuiten, is de Gondelvaart Koedijk tegenwoordig een waar spektakel!

De Gondelvaart Koedijk heeft haar afvaart op zaterdag 18 augustus.

Vijf dagen vol activiteiten

In de dagen voor de Gondelvaart gebeurt er van alles in het dorp.

Een viswedstrijd voor de jeugd, op donderdag is het ouderenmiddag, waarbij de gasten worden opgehaald voor een bingo met live muziek van de Egmondse Matrozen. Van donderdag tot en met zondag is het kermis! Op vrijdagochtend is de jeugd aan de beurt met een leuke voorstelling in de feesttent. Kleurplaten worden ingeleverd en na de voorstelling is er de prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaat. 's-Middags is het tijd voor de playbackshow. De kinderen gaan op in hun rol en laten zien wie hun idool is. Aan de jury de moeilijke taak om daar de beste act uit te halen. 's-Avonds petty coats en vetkuiven in de feesttent met het thema Rock & Roll. Met muziek van de Woudrukkers wordt het een geweldig feest!

En dan... de zaterdag

De dag waar iedereen naar toeleeft, de dag van de Gondelvaart!

Vanaf 16.00 uur start de jaarmarkt. Vanaf 18:00 uur spelen verschillende artiesten op de Kanaaldijk. Er is een ballonenclown, kinderen kunnen zich laten schminken, er is theater en in de feesttent draaien het DJ Duo Ouwe Jongens Krentbrood, DJ Sweet Le Freak en DJ Nilicious.

Om 21:00 uur wordt het startschot gegeven door Burgemeester Bruinooge waarna de vloot over het Kanaal vaart. Dit jaar zijn er 14 boten. Elke bouwgroep heeft haar eigen thema tot uitvoering gebracht. Het publiek kiest de mooiste boot door middel van stemkaarten. Dit jaar zijn er meerdere jeugdgroepen die een boot bouwen. Zij strijden in de jeugdcategorie.

Op zondag is er het Botenbouwersbal, de dag waarop alle uitslagen van de Gondelvaart Koedijk bekend worden gemaakt. De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door de band Bad Shoes en Tom Haver.

Wilt u het hele programma rustig nalezen? Klik dan op: www.gondelvaartkoedijk.nl

Meer projecten