Het leven is sowieso beter als je niet op de grond ligt

De voorstelling is geïnspireerd op het verhaal van “De doos van Pandora”; De goden stuurden Pandora met een doos, gevuld met alle onheil, naar de aarde. Op een gegeven moment kon Pandora haar nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en besloot ze de doos te openen.

Maar wat als je wel nadenkt over de gevolgen die jouw keuzes hebben? We leven nu in een wereld waar het voelt alsof elke keuze verregaande gevolgen kan hebben, zowel positief als negatief. Wij stellen ons de vraag wat er gebeurt als de angst het van de nieuwsgierigheid wint. We willen nieuwe dingen ontdekken, zien, ervaren, maar doen het niet omdat we bang zijn voor de mogelijke gevolgen.

Kunnen we nog leven met onzekerheid? Handelen we naar nieuwsgierigheid of neemt de angst het over? Bewegen we of blijven we stilstaan?
Met één beginnende professionele theatermaker en vier theatermakers in opleiding onderzoeken we deze doordringende vragen die niet weg te denken zijn in deze tijd. Dit onderzoeken we aan de hand van (zelfgeschreven) theaterteksten, beeld en zelfgemaakt materiaal uit repetities.

Gemaakt en gespeeld door: Emily van Zoonen, Pien Koot, Elke de Graaff, Jamie Huisman en Lobke van Kommer.

Meer projecten