De Verrassing

De Verrassing is een theatervoorstelling voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.

In de voorstelling wordt een verjaardagsfeest georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Tijdens het feest zien we hoe een moeder maar vooral haar kinderen worstelen met dementie. Door de karakters van de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen te verbinden door anders, meer gevoelsmatig te communiceren en die andere wereld binnen te stappen?

Door middel van luisteren, zingen, ruiken, voelen en proeven wordt de bezoeker meegevoerd langs herkenbare emoties en gevoelens die gedurende de voorstelling een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Het delen van verhalen en herinneringen tussen de spelers en de bezoekers zorgt voor een indrukwekkende beleving in het nu.

De voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie en daardoor deze voorstelling tot een uniek en waarheidsgetrouw geheel maken. Dit komt tot uiting in de vele positieve en vaak emotionele reacties na afloop van de voorstelling, waarvan er hier onder een aantal worden weergegeven.

Kijk voor meer informatie op: www.chaosprodukties.nl, voor speeldata en reserveren van tickets gaat u naar www.dementiepodium.nl

Meer projecten