Victorie Sail Alkmaar

Spektakel aan het Noordhollandsch Kanaal

Tijdens Victorie Sail Alkmaar verwelkomt de stad een unieke collectie van 200 historische schepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. Vanaf de intocht op donderdag 25 juli tot de uittocht op maandag 29 juli is het een feest van zien, (er)varen en genieten rondom het Noordhollandsch Kanaal en de binnenstad van Alkmaar.

Intocht
Al op maandag, dinsdag en woensdag zullen er schepen binnenvaren. De meeste schepen zullen donderdag vanaf 10.00 uur binnenkomen. Vanaf ongeveer 12.00 uur arriveert een konvooi van 40 schepen, die rond 16.00 uur aangemeerd zullen zijn in de Alkmaarse wateren. Om 16.00 uur vaart het verenigingsschip Terra Nova binnen voor de officiële opening van Victorie Sail Alkmaar, die in de stad goed te horen zal zijn.

Niet alleen de schepen zelf hebben een uniek verhaal te vertellen, want scheepvaart bracht het stadsleven van Alkmaar tot bloei! Tijdens Victorie Sail zijn schepen te bezichtigen, kan je slenteren door het ambachtenpark en over de maritieme markt. Ook openen bekende en onbekende monumenten hun deuren voor de bezoekers van de erfgoedmanifestatie.

Kijk voor het uitgebreide programma op www.victoriesailalkmaar.nl

Meer projecten