volg ons
Facebook

Alkmaars Talent

Jan en Madita winnaars Alkmaars Talent 2016

Zondag 13 november vond in de grote zaal van Theater de Vest de spannende finale plaats van Alkmaars Talent 2016. In de finale stonden Twajo, Jan Prins, Noa Kleppe, Cool Moves, Terra de Groot, Emma Sue Veltman, Eva Kijlstra, Madita van Essen, Ivayo & Diego, lotte Andrioli, Cashlin Oostindië en Tim van den Hoek.

De jury, bestaande uit Bram van Oers, Nanska van de Laar, Ralf Mackenbach en Karin Bloemen, hebben Jan Prins en Madita van Essen gekozen tot winnaars van Alkmaars Talent 2016!
Het publiek mocht ook stemmen om hun favoriet, de publieksprijs is gegaan naar Cool Moves!

Het Project

“Het is eigenlijk een lokale Holland’s got talent”, vertelt projectleider Larissa Terlaak. Met auditites en BNers in de jury lijkt het inderdaad verdacht veel op het succesvolle TVformat. Alkmaars Talent is de lokale talententenjacht van (Groot) Alkmaar. “We proberen het extra professioneel aan te pakken. Vandaar dat we namen als Karin Bloemen en Ralf Mackenbach in de vakjury zetten. Ook dit jaar proberen we BNers te betrekken bij het project”, zegt Larissa.

Het uiteindelijke doel is een podium bieden aan lokaal talent op het gebied van cultuur. “Dat kan van alles zijn. Van klassieke dans tot singersongwriter. 

Het Victoriefonds

Na de eerste, succesvolle editie was de organisatie van Alkmaars Talent vastbesloten om het evenement voort te zetten. In de zoektocht naar fondsen kwam Larissa vaak de naam van het Victoriefonds tegen. “Lokaal is het makkelijker om ingangen te vinden. Via via kwamen we bij het Victoriefonds en onze doelstelling matchte goed met het doel van het fonds. Ontzettend blij natuurlijk dat we een bijdrage hebben ontvangen”.

Opbrengst

Alkmaars Talent biedt jongeren letterlijk een podium.  De winnaars treden een heel jaar lang op bij evenementen in Alkmaar. Zo stonden de winnaars bij Culinair Plaza, Cultuurpark De Hout en nog veel meer Alkmaarse aangelegenheden. Daarnaast is Alkmaars Talent ontsproten uit het Jeugdcultuurfonds Alkmaar. Dat fonds heeft als doel jongeren uit gezinnen die het niet breed hebben een kans te geven zich toch cultureel te ontplooien. 

Zelf een project indienen >

"Prachtig om te zien dat kinderen zo snel stappen maken. Zowel in hun persoonlijke ontwikkeling als de vaardigheden die ze op doen. Ze vormen snel een hechte groep en leren bijvoorbeeld lekker met elkaar muziek te maken. "

Larissa Terlaak
Projectleider

Deel deze pagina  
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn