De dochter van de tamboer-majoor

Op 9 en 10 november speelt operettegezelschap Odeon de operette "De dochter van de tamboer-majoor" in Taqa Theater De Vest.

Met de dochter van de tamboer-majoor heeft Jacques Offenbach nog eens benadrukt dat hij met hart en ziel aan zijn tweede vaderland was verknocht. Het stuk is één grote loftuiting aan het adres van Frankrijk, een patriottisch testament, boordevol typisch Franse muziek.

Het verhaal is vermakelijk. Een leerlinge van een kloosterschool, Stella genaamd, wordt verliefd op de jonge luitenant Robert. Haar vader, de hertog Della Volta, heeft haar hand echter beloofd aan een verknipte markies.
Maar uiteindelijk blijkt Stella niet de dochter te zijn van de hertog, maar van een Franse tamboer-majoor. Robert en Stella krijgen elkaar. Dit is de hoofd-intrige. Daarnaast zijn er tal van verwikkelingen rond de hertogin Della Volta, de marketentster Claudine, de herbergierster Clampa, de kleermaker Griolet, enz.

Samen met koor, solisten en Het Odeon Begeleidingsorkest zorgt Odeon er voor dat u van een heerlijke uitvoering kunt genieten. Dirigent is Jean-Luc Vriend en de regie is in handen van Gerard Schiering.

Voor meer informatie en tickets gaat u naar www.odeonoperette.nl

Meer projecten