Victoriefonds Oeuvreprijs

Victoriefonds Oeuvreprijs voor Hans Man in't Veld

Hans Man in’t Veld, bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld, ontving donderdag 12 september jl. de Victoriefonds Oeuvreprijs uit handen van burgemeester van Bergen en juryvoorzitter Hetty Hafkamp. “Al ruim vijftig jaar is Hans Man in’t Veld een bevlogen alleskunner in de toneel- en theaterwereld. Overal waar hij werkt, maakt hij indruk door de bijzondere producties die onder zijn bezielende leiding tot stand worden gebracht”, lichtte Hafkamp namens de vakjury toe.

Bleekneusjes
Hans Man in’t Veld stond aan de wieg van de Toneelschuur in Haarlem en was jarenlang actief bij het Amsterdamse Werkteater. Hij werkt veel met jonge acteurs die hij beschouwt als mede-makers. Hij motiveert en inspireert ze om samen op zoek te gaan naar een mooie voorstelling van zo hoog mogelijke kwaliteit. In de regio Alkmaar verwierf hij faam als regisseur van de muzikale locatietheatervoorstelling Bleekneusjes in zijn woonplaats Bergen aan Zee met jonge acteurs uit de regio.

3e Oeuvreprijs
Het is de derde keer in het bijna 30-jarig bestaan van stichting Cultuurprijs Regio Alkmaar dat de jury overgaat tot uitreiking van de Oeuvreprijs. In 2013 viel de eer te beurt aan fotografe Ata Kandó in 2017 aan biograaf en schrijver Jan van der Vegt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2000 euro en een plastiek ontworpen door Elly Baltus.

Bekijk hier het fotoverslag van de uitreiking.

"Overal waar Hans werkt, maakt hij indruk door de bijzondere producties die onder zijn bezielende leiding tot stand worden gebracht"

Hetty Hafkamp, burgemeester van Bergen en Juryvoorzitter

Meer projecten