De Alkmaarse Dansdagen

Op 13 en 14 november 2021 vonden de eerste Alkmaarse Dansdagen plaats. Dansvoorstellingen voor iedereen: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.


Zaterdag 13 november

Op zaterdag werd gestart met een kindervoorstelling 2+.
Het middagprogramma op zaterdag bestond uit verschillende 'korte' urban dance voorstellingen, zoals breakdance, tricking en duet, waarin diverse danspraktijken en methoden uit de vechtsporten (Braziliaanse jiu-jitsu) versmelten. De middag werd afgesloten met een open jam waarin het publiek mocht meedoen en leren van de professionals.

Het avondprogramma werd geopend met dans op podium, gevolgd door een lezing over de totstandkoming van de choreografie met daarna een in vele landen prijswinnende film registratie van de choreografie Re: Born in de vrije natuur.

Zondag 14 november

Op zondag waren er twee middagprogramma's, met in beide programma's een mix van hedendaagse 'korte' dansvoorstellingen, zoals een dansperformance met spoken word, beeld en geluid. Van net afgestudeerde dansers tot een duet van twee oudere dansers in de zeventig.

De Dansdagen werden afgesloten met een uur durende voorstelling van Lazy Suzan en Co uit Rotterdam die een prachtige en spannend voorstelling gaven met mooie solo's en duetten.

Wilt u het hele programma teruglezen? Kijk op:  https://www.dealkmaarsedansdagen.nl/
Instagram: @dealkmaarsedansdagen
Facebook:https://www.facebook.com/dealkmaarsedansdagen/

Meer projecten