Trojan Wars

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages.

Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival.

De moeder aller oorlogen

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.

Drie afleveringen bingewatchen
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food. Het theater is één groot festivalterrein.

1. “Happy Party”

Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks.

2. Slagveld bij Troje

De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.

3. Onderwereld

Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.


Trojan Wars: met leerlingen uit de regio

Rondom de voorstelling is er een uitgebreid educatieprogramma. Alle scholen krijgen vooraf een workshop, genaamd Deel 0, op school. Acteurs stormen de klas binnen omdat ze gehoord hebben dat er een Trojaans feest komt, waar je bij moet zijn. Door middel van vragen en opdrachten worden de leerlingen meegenomen in het verhaal en bereiden ze zich voor op het feest.

Meer weten? Check de site: www.hnt.nl

Speeldata

12 en 13 oktober 2021 in Theater de Vest. Klik hier voor kaarten.Meer projecten