American Idiot

Oberon's Musicalgroep 14-21 speelt American Idiot - geannuleerd

Gedurfd, luidruchtig en energiek, dat is American Idiot. Het punkrock album van Green Day uit 2004 stond in alle hitlijsten en wordt nu tot leven gebracht op het toneel.

American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de “Jesus van de Buitenwijk” zoals hij zichzelf noemt. Hij en zijn twee vrienden, Will en Tunny, gaan op zoek naar een leven voorbij het saaie en zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op Hoeheetzenou, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger maar raakt beschadigt tijdens een missie, zowel fysiek als mentaal. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen.

Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

Met nummers die de zaal uit dreunen en een jonge, energieke cast die tegen de samenleving in rent gaat American Idiot het publiek omverblazen.

De geplande uitvoeringen van American Idiot op 17 en 18 oktober 2020 zijn helaas geannuleerd.

Meer informatie via www.oberontheater.nl

Meer projecten